Doroczne seminarium odbyło się w czwartek w Kościerzynie w ośrodku doradztwa rolniczego. Z wykładem na temat przetworów mlecznych wystąpił dr hab. Antoni Pluta z SGGW w Warszawie. Gospodyniom udzielał między innymi cennych rad praktycznych dotyczących produkcji serów.
Część wykładowa poświęcona była przetworom mlecznym w teorii, a uczestniczki spotkania pokazały potrawy w praktyce. Przedstawicielki różnych organizacji skupiających panie z siedmiu powiatów dawnego województwa sieradzkiego do Kościerzyna przywiozły swoje potrawy wielkanocne oraz wyroby mleczarskie.
Seminarium na temat żywności było także okazją do prezentacji stowarzyszeń i kół oraz do degustacji ich dań oraz podziwiania wielkanocnych ozdób podczas prezentacji pod nazwą 'Wielkanoc w regionie".
Więcej wkrótce w "Nad Wartą".
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?