Uczestniczki kursu przygotowywały potrawę konkursową, którą w tym roku była kapusta wigilijna przygotowana według rodzinnych receptur. Głównym jurorem w konkursie był Dominik Wróblewski, szef kuchni Hotelu Wróblewscy, który przeprowadził przy okazji pokaz kulinarny i wspólnie z paniami z kół gospodyń przygotował kaszotto z grzybami. O oprawę muzyczną imprezy zadbał Dawid Zawiasa, prezes Stowarzyszenia Carpe Diem po Charłupsku oraz przeprowadził konkurs „Jaka to kolęda?”.
Zwycięskie koło otrzymało bilety na styczniowy koncert Haliny Frąckowiak. Laureatkami konkursu zostały natomiast panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Kościerzynie. Zwycięskie koło otrzymało nagrodę główną, statuetkę wójta gminy Wróblew Tomasza Woźniaka. Wyróżnienie przypadło paniom z Koła Gospodyń Wiejskich w Bliźniewie.
Na zakończenie wspólne biesiadowanie przy wigilijnym stole, gdzie oprócz konkursowej kapusty pojawiło się wiele innych potraw przygotowanych przez członkinie stowarzyszeń i kół gospodyń. Odbyło się wspólne kolędowanie.
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?