Wybór nie był prosty, bo do konkursu zgłoszone zostały m.in. zalewajka z zasmażanymi kurkami, proboszczewickie pierogi z mięsem, placek z kaszy jaglanej „Jaglanek", kartoflarz, a nawet Lecznicze Wino z Dzikiej Róży. Podniebienia jury podbiła jednak kaczka zaleska, którą przygotowują od pokoleń panie z Woli Zaleskiej. Drugie miejsce zajęła inna kaczka – nadziewana podrobami z żurawiną i jabłkiem. To z kolei przysmak pań ze Stowarzyszenia Kobiet Wiejskich w Kopyści pod Łaskiem.
W jutrzejszym wydaniu tygodnika „Nad Wartą” Czytelnicy znajdą przepis na zwycięską potrawę.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?