Dziennikarkę i blogerkę mogliśmy oglądać podczas II edycji kulinarnego show „Hell's Kitchen" – Piekielna Kuchnia, na antenie Polsatu. 22-letnia wówczas kandydatka zasłynęła z ciętego języka i ciekawych pomysłów kulinarnych. Choć „poległa” w 7. odcinku, zapadła w pamięć telewidzów. Na antenę powróciła dwa lata temu. W programie „Pytanie Na Śniadanie" na antenie TVP 1 prezentowała autorskie potrawy. Od pewnego czasu prowadzi autorski kanał na portalu YouTube, „Do SchrupAnia”. Pokazuje w nim ciekawe przepisy na łatwe i szybkie dania, które przygotować może dosłownie każdy.
Twierdzi też, że:
- Gotować może każdy i wcale nie musi tego umieć – wystarczy kilka sprawdzonych trików i dobrej jakości składniki.
Muzyka i gotowanie
Dziennikarka i blogerka to kolejny juror festiwalu. Tydzień temu organizatorzy poinformowali, że konkursowe dania będzie też oceniać instrumentalista i wokalista Jan Trebunia-Tutka. Artysta wcześniej już dwukrotnie odwiedzał Uniejów, jako muzyk. W tym roku wcieli się jednak w rolę członka komisji konkursowej.
Jesienne przysmaki na wiosnę
Przypomnijmy, Tegoroczna impreza odbędzie się w ostatni weekend kwietnia. Zgodnie z tradycją, szefowie kuchni z uniejowskich restauracji, przygotują na nią autorskie menu. W tym roku organizatorzy postawili przed nimi niełatwe zadanie. W bądź co bądź wiosenne menu będą musieli wkomponować kilka jesiennych przysmaków.
- Zadaniem ekip kucharskich będzie wyczarowanie własnego pomysłu dań głównych z wykorzystaniem do tego celu grzybów leśnych, a także deserów na bazie śliwek - wyjaśniają organizatorzy.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?