MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Smażona ryba – w szczególności karp – to danie wyjątkowo...
fot. weyo/123RF

Kto nie powinien jeść ryb? Przeciwskazaniem do ich spożycia jest nie tylko alergia na ryby. Uważać muszą osoby z dną moczanową i migrenowcy

Ryba smażona

Smażona ryba – w szczególności karp – to danie wyjątkowo tłuste, które mocno obciąża żołądek i może zawierać małe ości. Dlatego należy je podawać bardzo ostrożnie dzieciom i osobom starszym. Nie jest to potrawa polecana dla osób, które ze względu na swoje przebyte choroby lub zabiegi operacyjne powinny stosować dietę lekkostrawną.

Smażonej ryby powinny także unikać osoby cierpiące na przewlekłe schorzenia wątroby, z wysokim poziomem cholesterolu i/lub hipertrójglicerydemią, refluksem żołądkowo-przełykowym, zaburzenia jelitowe, w tym zespół jelita drażliwego i choroba uchyłkową jelit.

Zobacz również

Kto powinien zostać Trenerem Sezonu w Ekstraklasie? Zagłosuj w sondzie

Kto powinien zostać Trenerem Sezonu w Ekstraklasie? Zagłosuj w sondzie

Z matematyką na poziomie rozszerzonym mierzy się 8,2 tys. absolwentów w Małopolsce

Z matematyką na poziomie rozszerzonym mierzy się 8,2 tys. absolwentów w Małopolsce

Polecamy

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić