MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Oprócz tego, że zawierają duże ilości soli to są także...
fot. Monika Góralska

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kostki rosołowe

Oprócz tego, że zawierają duże ilości soli to są także źródłem szkodliwych kwasów tłuszczowych trans, czyli tłuszczów utwardzonych. Są także naszpikowane wzmacniaczami smaku i innymi chemicznymi dodatkami. Smak zupy z ich dodatkiem to zasługa głównie ogromnej dawki soli, rakotwórczego glutaminianu sodu i innych sztucznych wzmacniaczy smaku. Warzyw i przypraw w kostkach są zaledwie śladowe ilości, których nawet nie poczulibyśmy gdyby zostały one pozbawione innych dodatków. Dlatego kostek rosołowych należy wystrzegać się nie tylko jako dodatku do żurku, ale w ogóle wyeliminować je ze swojej diety.

Zobacz również

„Dla Ciebie mamo”. Katarzyna Zawada zachwyciła publiczność

NOWE
„Dla Ciebie mamo”. Katarzyna Zawada zachwyciła publiczność

Yaman staje na rzęsach, by znaleźć Seher i Yusufa. Frat wyznaje Alemu, co zrobił!

Yaman staje na rzęsach, by znaleźć Seher i Yusufa. Frat wyznaje Alemu, co zrobił!

Polecamy

Fałszywy paragon i podatki, czyli kto kogo oszukuje

Fałszywy paragon i podatki, czyli kto kogo oszukuje

Napój dla ochrony zębów. Pij albo stosuj w nietypowy sposób

Napój dla ochrony zębów. Pij albo stosuj w nietypowy sposób

Psiakacje – gdzie spędzić urlop z czworonogiem? Jak duży to wydatek?

Psiakacje – gdzie spędzić urlop z czworonogiem? Jak duży to wydatek?