MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne,...
fot. gbh007/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Mięso z piersi kurczaka

Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego często stanowi podstawę dań obiadowych. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, ponieważ jego konsystencja jest wtedy bardzo delikatna.

Podczas ponownego podgrzewania dochodzi do zmiany struktury w białkach mięsa, która staje się bardziej zbita i twarda. W przypadku mięsa piersi z kurczaka, które zostało uprzednio dobrze przygotowane ryzyko zagrożenia zatruciem jest niewielkie.

Jednak podgrzewanie kurczaka w wysokiej temperaturze sprawia, że staje się on trudniejszy do strawienia i może wywoływać niestrawność, wzdęcia oraz silne bóle brzucha.

Zobacz również

Przegląd prasy z Woźnik w czerwcu

Przegląd prasy z Woźnik w czerwcu

Przegląd prasy z Karpacza w czerwcu

Przegląd prasy z Karpacza w czerwcu

Polecamy

Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

HIT DNIA
Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?