Nagroda dla zakładu Stanisława Katuszy z Białej Góry koło Wartkowic. Kiełbasa schabowa przyniosła właścicielowi Zakładu Rzeźniczo-Wędliniarskiego nagrodę dla innowacyjnego producenta żywności.
Kapituła Wojewódzkiej XIX edycji konkursu Polski Producent Żywności przyznała Nagrodę Marszałka Województwa Łódzkiego dla Innowacyjnego Producenta Żywności 2015 - Zakładowi Rzeźniczo-Wędliniarskiemu Stanisława Katuszy z Białej Góry. Jest to kolejne wyróżnienie zakładu uzyskane w tym konkursie. W tym roku jurorom do smaku przypadła kiełbasa schabowa.
Wręczenie statuetek nastąpiło podczas XXI Targów Regionów Turystycznych „Na Styku Kultur”, które w miniony weekend odbyły się w Łodzi.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.0/images/video_restrictions/0.webp)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?